Curry coriander meatballs – Curry koriander balletjes

Serves 1p.

Ingredients

  • +/- 150g mince
  • 1 can of tomato cubes (400g)
  • 1 eggplant
  • 1 red onion
  • 1 garlic clove
  • Cherry tomatoes
  • Fresh coriander
  • Herbs: garam masala, curry powder, salt & pepper
  • Olive oil

Recipe

  1. Preheat the oven to 180°C.
  2. Put the cherrie tomatoes in an oven tray and cover them with some olive oil, salt and pepper. Put them in the oven for +/- 20 minutes.
  3. Mix the mince with some curry powder to your own taste, salt & pepper and a lot of freshly chopped coriander. Roll the mince into little balls.
  4. Finely cut the onion and the garlic. Heat some olive oil in a pan and add the onion, garlic, a lot of garam masala and some salt & pepper. Once the onion is soft, add the eggplant chopped into small cubes. When the eggplant has absorbed the moist in the pan, add the can of tomato cubes. Put the heat on low/medium and let it simmer.
  5. Bake the meatballs in some olive oil.
  6. Serve all the elements together and finish off with some coriander.

 

Voor 1p.

Ingrediënten

  • +/- 150g gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 lookteentje
  • Kerstomaatjes
  • Verse koriander
  • Kruide: garam masala, currypoeder, peper & zout
  • Olijfolie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plaats de kerstomaatjes in een overschaal. Doe er een beetje olijfolie, zout en peper op en zet ze in de oven voor +/- 20 minuten.
  3. Meng de currypoeder (naar eigen smaak), zout & peper en veel verse koriander onder het gehakt. Rol er balletjes van.
  4. Snijd de ui en look heel fijn. Verwarm wat olijfolie in de pan en voeg de ui, de look, veel garam masala en een beetje zout & peper toe. Als de ui glazig is, voeg je de aubergine toe, die in kleine blokjes gesneden zijn. Wanneer de aubergine alle vocht geabsorbeerd heeft, voeg je de tomatenblokjes toe. Zet de pan op een lag/medium vuur en laat het sudderen.
  5. Serveer alle elementen samen en werk af met wat koriander.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s