Afro chicken

Serves 1p.

Ingredients

  • +/- 120gr of chicken
  • 1/2 banana
  • 1/8 cup of rice
  • +/- 300ml of milk
  • Frozen peas
  • Spices: turmeric, salt & pepper, nutmeg
  • A bit of grated cheese
  • Almond slices

Recipe

  1. It’s best to take a thin slice of chicken. If this is not available, you can just slice a chicken breast into 2, but do not cut it the whole way through. Lay the chicken out in an oven tray.
  2. Mash the banana. Add just a bit of turmeric, salt & pepper. Put the mixture over the chicken. Cover with some almond slices. Put the chicken in a preheated oven at 200°C for about 15 minutes.
  3. Boil the rice in the milk at a medium heat. Season with some salt, pepper and nutmeg. Keep stiring the rice until it’s getting sticky. When there is not much milk left to absorb, you can add the frozen peas. If necessary you can always add a bit more milk. But make sure it stays sticky and does not get too runny. At the very end, add a bit of grated cheese, just to get it creamy.
  4. Once the chicken is  ready you can serve it together. Could not be easier! 🙂

 

Voor 1 persoon

Ingrediënten

  • +/- 120gr kip
  • 1/2 banaan
  • 1/8 cup rijst
  • +/- 300ml of melk
  • Bevroren erwten
  • Kruiden: krukuma, peper en zout, nootmuskaat
  • Een beetje geraspte kaas
  • Amandelschilfers

Recept

  1. Je maakt het beste gebruik van dunne stukken kip. Indien dit niet te verkrijgen is in de winkel, kan je altijd een kippenborst in twee snijden. Snijd wel niet volledig door, maar zorg ervoor dat je eigenlijk één dunne lap krijgt. Leg de kip in een ovenschaal.
  2. Pureer de banaan. Voeg hierbij wat kurkuma, peper en zout. Leg het mengsel boven op de kip. Werk af met de amandelschilfers. Zet de kip in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 15 minuten. 
  3. Kook de rijst in de melk op een medium vuur. Kruid af met een beetje peper, zout en nootmuskaat. Blijf in de rijst roeren zodat deze niet onderaan de pot blijft kleven. Doe dit tot de rijst kleverig wordt. Wanneer de rijst bijna alle vocht opgenomen heeft, voeg je de erwten toe. Zorg ervoor dat de rijst niet te waterig wordt. Indien nodig kan je altijd nog een beetje melk toevoegen. Voeg op het allerlaatste een beetje geraspte kaas toe om de rijst romig te maken.
  4. Als de kip klaar is, kan het samen met de rijst geserveerd worden. Gemakkelijker kan niet!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s