Oreo crème brûlée

Serves 6p.

Ingredients

  • Oreo biscuits (+/- 6 biscuits)
  • 0,5 liter of milk
  • 100gr of sugar
  • 4 egg yolks
  • 12,5 gr of corn flour
  • 1/2 cinnamon stick
  • Peel of 1/2 lemon
  • Sugar for the caramel coating

Recipe

  1. Crunch the oreo biscuits and divide over the cups. It’s best to use crème brûlée cups.
  2. Take a bowl. Put in 1 cup of milk and add the corn flour. Mix it well. Add the sugar and the egg yolks and mix all the ingredients.
  3. Pour the rest of the milk in a pot and add the cinnamon stick and lemon zest. Put the pot on a medium heat.
  4. When the milk starts to boil, take it off the heat. Take out the lemon peel and cinnamon. Add the egg mixture and mix it together with the heated milk.
  5. Put it back on a low heat and keep stiring with a wooden spoon until the cream thickens. The cream needs to thicken enough so that it stick very good to the wooden spoon. This can take a while, but whatever you do keep stiring and do not lose sight of the cream.
  6. When it’s ready pour it over the oreo crumble and let it stiffen in the fridge.
  7. Before serving put over some sugar and burn it like a crème brûlée crunchy topping.

 

Voor 6 personen

Ingrediënten

  • Oreo koekjes (+/- 6 stuks)
  • 0,5 liter melk
  • 100gr suiker
  • 4 eigelen
  • 12,5 gr maïzena
  • 1/2 kaneelstok
  • Schil van 1/2 citroen
  • Suiker voor de caramellaag

Recept

  1. Plet de Oreokoekjes en verdeel ze over de kopjes. Je kan het beste crème brûlée kopjes gebruiken.
  2. Neem een kom. Doe daarin één kopje melk en voeg de maïzena toe. Meng deze ingrediënten goed. Voeg daarna de suiker en eigelen toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Doe de rest van de melk in een pot. Voeg hierbij de kaneelstok en de citroenschil. Verhit dit op een medium vuur.
  4. Als de melk begint te koken, neem je de pot van het vuur. Neem de kaneelstok en de citroenschil eruit. Voeg het eimengsel toe en mix alles goed door elkaar. 
  5. Zet het terug op een zacht vuurtje en blijf roeren met een houten lepel tot het dikker wordt. De crème moet dik genoeg zijn, totdat het goed aan de lepel blijft kleven. Dit kan wel even duren, maar verlies de crème niet uit het oog.
  6. Wanneer de crème klaar is, giet je deze over de Oreo crumble. Laat het opstijven in de koelkast. 
  7. Net voordat je ze serveert, werk je ze af met een krokant suikerlaagje zoals bij een crème brûlée.
Advertisements

One Comment Add yours

  1. wow haha, that is one naughty treat. (;

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s